Friday, 22 March 2013

Cuti-cuti Pulau Pinang

Hohohooo... Hampir 4 bulan tak menjengah blog ni. Mengumpul kerajinan nak meng'update' hihihii...

Ni episod bercuti ke Pulau Pinang - just before daku kena operate bisul. Hahaa sebab tu lah tak update2... Around November 2012 nih. Saja2 nak berjalan2 sambil melawat sahabat handai di utara sinun :)

Oleh kerana dah lama berlalu, malas nak citer banyak. So... post gambar je bole..? ;)

Hari perjalanan - persinggahan di rumah Shue. Best dapat jumpa geng utara yg dah lama tak jumpa :)

Hari kedua - Plan asal nak ke Bukit Bendera. Tup-tup tutup pulak... Ish... Bukan selalu nak datang Penang kan.. Takpe, try esok lah.. So kami tukar haluan ke Rumah P. Ramlee la pulak... Nasib free je, sebab actually bukan ada apa sangat pun, just rumah kelahiran Allahyarham P. Ramlee (rumah kelahiran je, P. Ramlee tak membesar di sini pun..) & galeri mini yg mempamerkan sedikit gambar-gambar dan barang-barang yang pernah beliau gunakan. If you want to know better about him, Rumah P. Ramlee in Setapak is the place. Gambar lagi...
Rumah kayu kat belakang tu lah rumah kelahiran Allahyarhan P. Ramlee

Hari ketiga - Sepatutnya pagi-pagi lagi nak gerak balik, tapi memandangkan plan nak ke Bukit Bendera semalam dah gagal, kita cuba lagi hari ni. BismilLahirRahmaanirRahiim... Fuh..! Alhamdulillah hari ni bukak. Rezeki anak Mama :) Tapi yang beraturnya dah panjang huhuhuuu....
Sesi beratur nak tunggu naik tren pulak setelah berjaya membeli tiket

Dalam tren. Now tren dah kaler biru dulu time Mama kecik tren kaler merah.
Nama Sultan Kelantan di atas Bukit Bendera
Hani watching the view of Penang town up from Bukit Bendera
Ada Owl Museum. Ermm... Tak berbaloi. Setakat replika je semua. Bukan burung hantu betul pun.
Until then... 

No comments:

Post a Comment