Monday, 25 March 2013

The Northam All Suites Penang

Hai...! Kesinambungan dari my last post, this was where we stayed during our vacation to Penang. The Northam All Suites. Oleh kerana buat last minute decision, so bila nak booking tu hanya tinggal deluxe suite sahaja (yang murah sket dah full huhuhuuu...). Tapi... ok lah. Berbaloi kot dengan harga. The room was so spacious. Kiranya kalau anak ramai pun boleh lah amik 1 bilik je sebab ruang kat depan tu sangat la luas. Jangan lupa bawak toto ye ;)

Ok jom tengok gambar :)
The entrance. Sliding door kayu bertentangan cermin tu adalah washroom untuk tetamu.
The living hall.
The dining + working area.
Pemandangan pesisiran Selat Melaka dari tingkap bilik.
The bedroom.
Two sides of dressing area (gambar atas & bawah). Pintu kaca tu adalah toilet ye. Sebelah lagi adalah shower area.
Macam biasa anak dara sorang ni suka sangat ada bath-tub. Tu tak sabar nak masuk la tu.
(Actually ni jacuzzi)
-



-



-



-



-



-



-



-



-




Cakkkk...!



Friday, 22 March 2013

Cuti-cuti Pulau Pinang

Hohohooo... Hampir 4 bulan tak menjengah blog ni. Mengumpul kerajinan nak meng'update' hihihii...

Ni episod bercuti ke Pulau Pinang - just before daku kena operate bisul. Hahaa sebab tu lah tak update2... Around November 2012 nih. Saja2 nak berjalan2 sambil melawat sahabat handai di utara sinun :)

Oleh kerana dah lama berlalu, malas nak citer banyak. So... post gambar je bole..? ;)

Hari perjalanan - persinggahan di rumah Shue. Best dapat jumpa geng utara yg dah lama tak jumpa :)

Hari kedua - Plan asal nak ke Bukit Bendera. Tup-tup tutup pulak... Ish... Bukan selalu nak datang Penang kan.. Takpe, try esok lah.. So kami tukar haluan ke Rumah P. Ramlee la pulak... Nasib free je, sebab actually bukan ada apa sangat pun, just rumah kelahiran Allahyarham P. Ramlee (rumah kelahiran je, P. Ramlee tak membesar di sini pun..) & galeri mini yg mempamerkan sedikit gambar-gambar dan barang-barang yang pernah beliau gunakan. If you want to know better about him, Rumah P. Ramlee in Setapak is the place. Gambar lagi...
Rumah kayu kat belakang tu lah rumah kelahiran Allahyarhan P. Ramlee

Hari ketiga - Sepatutnya pagi-pagi lagi nak gerak balik, tapi memandangkan plan nak ke Bukit Bendera semalam dah gagal, kita cuba lagi hari ni. BismilLahirRahmaanirRahiim... Fuh..! Alhamdulillah hari ni bukak. Rezeki anak Mama :) Tapi yang beraturnya dah panjang huhuhuuu....
Sesi beratur nak tunggu naik tren pulak setelah berjaya membeli tiket

Dalam tren. Now tren dah kaler biru dulu time Mama kecik tren kaler merah.
Nama Sultan Kelantan di atas Bukit Bendera
Hani watching the view of Penang town up from Bukit Bendera
Ada Owl Museum. Ermm... Tak berbaloi. Setakat replika je semua. Bukan burung hantu betul pun.
Until then...