Tuesday, 31 July 2012

Hari Sukan Cendekiawan Educare

Baru nak meng'update' peristiwa sebulan lepas hahahaaa.....

Pada 23 Jun yang lepas telah berlangsunglah Hari Sukan Cendekiawan Educare di padang Jalan P9G (sebelah Taska Cendekiawan Presint 9). Sungguh teruja Mama & Papa nak tengok Hani bersukan for the first time =D

Kita tengok gambar je lah!

Wajah ceria Hani sebelum dihantar ke khemah Rumah Hijau
Ni baru-baru masuk khemah ok lagi ni
See..? Dah mula buat muka takde perasaan dah...
Haiii lahh... Makan karipap pun macam terpaksa je....
Perarakan Rumah-rumah Sukan
Sedia sebelum acara
Hmm... Actually nak amik video masa acara Hani tu.. Malangnya, Mr Hubby telah tidak menekan punat kamera semasa itu huhuhuuu... Punya la fokus kat Hani masa tu, siap zoom lagi, tup-tup... laaa.....! Patah seribu.. =(

By the way, Hani lebih suka main ni daripada main sukan.
......................

prelaunchX Invitation

prelaunchX Invitation: You're invited to join prelaunchX

Wednesday, 25 July 2012

Video birthday Hani

video

Kejap je video ni... Bole la daripada takde kan... ;) Actually tak sangka pun cikgu diorang ni akan amik video. Balik2 rumah tengok ada amik video plak. So nice..! Terima kasih, cikgu2 Hani..! ^_^

Tuesday, 24 July 2012

Hani dah 3 tahun...

Pejam celik pejam celik dah 3 tahun usia puteri kesayangan Mama nih... =)

Tahun ni oleh kerana 21 Julai jatuh pada 1 Ramadhan, so daku awal-awal lagi dah plan nak buat sambutan harijadi Hani kat taska on the day before. I planned to order for a cake and prepare gift packs for her friends in school.

Daku tempah kek dari Kak Emy Ramlah. 2 kg moist choc cake with edible image of Dora The Explorer and Hani herself =) Nak decide buat kek Dora pun bukan main susahnya. Mula-mula tanya, Hani nak kek Mickey Mouse, next time tanya dia nak kek Doraemon pulak, tanya lagi kemudian nak kek Angry Bird pulak. Haishhhh laaa.... Bila dia kata nak kek Dora je, terus daku stop tak tanya-tanya lagi dah. Kang tanya lagi, dia tukar lagi.. Haiiii lah anak Mama ni..... ^_^

Inilah kek Dora Hani

Untuk gift packs for her friends, daku isi tabung kecil dalam loop bag. Dah beli awal-awal di GM Klang since last month lagi. Hehehee... Orang lain biasanya isi chocolate / junk foods je dalam gift packs kan, budak bawak balik umah bukan makan habis pun semua tu.. Membazir je.. Baik isi benda non-food, tapi berguna. Nevertheless, my mom adds-on the gift packs with Oreo mini-pack & cadbury chocolates. Katanya tak complete kalau takde makanan dalam gift packs tu. Ikutkan je lah, orang nak bagi ;) My mom-in-law pulak add-on apam polkadot untuk bagi anak-anak makan masa majlis tu. Idak ler hanya kek tu aje yang jadi santapan.... Thank you, Nenek & Wan..! =D


Pagi tu sungguh excited my anak dara Hani ni nak gi sekolah potong kek. Dalam kereta siap tanya "Mana happy birthday?" (she called the birthday cake as 'happy birthday'). Hari-hari excited macam ni nak gi sekolah kan bagus *wink*.

Jom tengok gambar je lah (daku tinggalkan kamera & pesan siap-siap kat cikgu taska suruh ambilkan gambar masa majlis tu nanti)...

Haihh lah Hani ni kalau suruh diambil gambar mesti muka tak ikhlas.....

Excited tunggu kek
Tadaa..! Keluar dah kek Dora..
Masa untuk potong kek..!
Ok... Lepas potong letak dalam pinggan bagi kawan2...
Mmmm... Bestnya Hani makan kek...
Masing2 yg comot
Dengan Cikgu Hana nya..
Ini pulak dengan Cikgu Liza nya...
Masa untuk makan nasi..!

Ada satu video cikgunya ambilkan masa kawan2 nyanyi happy birthday. Nanti daku uploadkan kat sini yer...

Wednesday, 11 July 2012

Kuih Raya 2012

Tahun ni nak try jual kuih raya. Bukan buat pun, amik kat orang je. Untuk kali pertama ni try amik dari ResipiEmak.com. Origin from Johor.

Jom tengok apa kuih raya ResipiEmak.com ni.... Beli lah yer...!






Tempahan hanya dibuka sehingga 1 Ramadhan 1433 (21 Julai 2012) sahaja ya...! Cepat sebelum terlambat..! ^_^

p/s : Mesti u all tertanya2 kenapa ada gambar kecik ada gambar besar kan...? Hehe... Gambar cookies yang dibesarkan tu ialah my favourites. Sedap for me, but not necessarily for others ya, tekak kita lain2 kan ;)